Възползвайте се максимално от гардероба

Понякога организирането на гардероба може да бъде непосилна задача, ако трудно поддържаме ред или не разполагаме с достатъчно пространство. За да се предотврати това да се случи, е важно да се поддържа набор от насоки и да разделим дрехите според характеристиките на всяко облекло, така че най-деликатно, като например ризи, не страдат в този процес.

Организиране на гардероб

Повечето гардероби са оборудвани с редица рафтове и чекмеджета, които ни позволяват да се отделят дрехи по категория или по сезони: бельо в чекмеджето, чорапи. Същото се отнася и за ризи на закачалки; потници, на рафта … Това е лесно, когато се превръща в рутина, и това въздейства върху консервационния статус на дрехите и също така улеснява бързото намиране.

Правилна подредба

Ако гардеробът ни е достатъчно голям, бихме могли да съхраняваме в него различни тоалетни принадлежности, като например хавлиените кърпи. Това ни позволява да се организираме още по-добре, защото винаги има достатъчно място за съхранение на всичко. Рафтовете са, в този случай, най-добрите съюзници. Ако те са подвижни, толкова по-добре! Могат да бъдат намествани по ваш вкус, в зависимост от купчините дрехи които сте решили да сложите.

Голям комбиниран гардероб

Но в допълнение към дрехите, има и други аксесоари, които ние трябва да съхраняваме, като обувки, чанти, шапки. Не винаги има място за всички. Някои шкафове включват в дъното на една малка кутия, която служи като шкав за обувки. Чантите също се нуждаят от собствено пространство, висенето на дръжката на вратата не е добро решение. Най-добре е да се определи един рафт само за тях или поставете малка закачалка зад вратата.

Закачалка за чанти

Друго ефективно решение е да има два щендера: по-високият, за дълги дрехи (палта, рокли), а по-ниският за къси дрехи или такива които могат да бъдат сгънати, например панталони.

Гардероб със щендери

Вратовръзките също се нуждаят от собствено пространство: сгънати в едно чекмедже, или в класическа закачалка за вратовръзки, много от тях, приспособими, за да поставят в гардероба. Както виждате, да се организираме е лесно, ако си установим ред и го спазваме и си помагаме с малки решения, за да разширим пространството на гардероба.

Шкаф за вратовръзките

Оригиналната статия (на испански) 

Вашият коментар